grupe i raspored treninga

Taekwondo je borilačka vještina koju odlikuje široki spektar isprepletenih elemenata. Od brzih i snažnih nožnih udaraca u skoku, eksplozivnih ručnih udaraca i blokova, do preciznih tehnika hvatova. Dostizanja vještine iziskuje vrlo aktivne treninge koji pozitivno utiču na psihofizički razvoj osobe koja se njome bavi. Posebno na dječiji uzrast, jer dijete koje pokaže interesovanje za neki drugi sport, psihofizički će biti spremno da se brzo uključi u novo sportsko okruženje.

TAEKWONDO ŠKOLICA pohađaju je djeca uzrasta 4-7 godina.
Sa TAEKWONDO ŠKOLICOM smo, kao prvi Klub u Crnoj Gori započeli u oktobru 2016.godine i više o TAEKWONDO ŠKOLICI Kluba možete saznati ukoliko posjetite naš stranicu posvećenu njoj (link na početku teksta)
termini i dani: SRIJEDA 17-18h i PETAK – 18-19h

PIONIRI/KE – djeca uzrasta 8-11 godina
Grupu PIONIRI/KE čine podgrupe:
MLAĐI/E PIONIRI/KE (uzrast 8-9 godina) i
STARIJI/E PIONIRI/KE (uzrast 10-11 godina).
Svaka od navedenih podgrupa ima svoj program u skladu sa psihofizičkim karakteristikama djece.
termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 18-19h

KADETI/KINJE – djeca uzrasta 12-14 godina.
JUNIORI/KE – mladi uzrasta 15-17 godina.
SENIORI/KE – punoljetne osobe uzrasta 18 godina i iznad.

termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 19-20h

ŽENSKA REKREATIVNA GRUPA – Zbog interesovanja roditelja, kreirali smo je u februaru 2017.godine i u početku su je činile mame i tate naših članova/ca, da bi vremenom
Uz taekwondo školicu i ovo je bio jedan novitet u našem radu koji smo prvi započeli u Crnoj Gori, ne samo u oblasti taekwondo-a već i u odnosu na sve druge klubove koji se bave borilačkim vještinama u Crnoj Gori.
Zašto roditelji da samo sjede i gledaju svoje dijete dok vježba, kada nam se mogu pridružiti. Grupa vježba sa trenerom/icom kluba svoj program, koji je poseban u odnosu na program djeteta koje je u svojoj uzrastnoj kategoriji i sa svojim trenerom/icom. Roditelji koji dovedu svoju djecu na trening, ukoliko su zainteresovani, mogu vježbati uz njih.
Vremenom je grupa prerasla iz Roditeljske u prerasla u Žensku rekrativnu grupu, jer su njene članice i osobe koje nijesu roditelji. I dalje smo otvoreni i za tate naših članova/ica kako bi vremenom prerasla u Mješovitu rekreativnu grupu.

Grupa se ne bavi samo treninzima i izučavanjem borilačke vještine već i aktivizmom, što pokazuje i clip u prilogu koje su članice grupe kreirale 2021.godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 18-19h

TAKMIČARSKA – kreirana je kao ad-hock grupa koja se formira u sklopu priprema pred nastupajuće takmičenje za članove/ce svih uzrasta.
Karakteristika Akademca je da nastupamo u obije sportske discipline taekwondo-a, sportskoj/olimpijskoj borbi (kyorugi) i tehničkoj disciplini Izvođenja formi (poomsae). Samim tim, od samog početka su postojale dvije takmičarske grupe, grupa za borbe i grupa za forme.Vremenom su ove grupe iz ad-hock prerasle u stalne grupe sa redovnim terminima bez obzira da li predstoji takmičenje ili ne.
termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 19-20h Tehnički dio
PETAK – 18-19h trening razgibavanja, istezanja i opuštanja
                         SUBOTA: dnevni termin Kondicioni trening

 

NAPREDNA – predviđena je za članove/ce kluba sa višim učeničkim (3.geup i iznad) i majstorskim pojasevima (crni pojasevi). Imaju svoj napredni program u svim oblastima borilačke vještine.