TaeKwonDo školica Taekwondo Kluba AKADEMAC

Taekwondo školica Kluba je osmišljena da, uz zabavne sportske aktivnosti i vježbe (klasične) školice sporta putem kojih djeca razvijaju svoje motoričke sposobnosti, koordinaciju, gipkost, snagu, brzinu i radne navike, djeca savladavaju i usvajaju putem specifičnih sportskih igara i vježbi i elemente taekwondo-a.
Drugim riječima, usvajanje elemenata taekwondo-a će se odvijati u skladu sa standardima znanja borilačke vještine taekwondo po učeničkim pojasevima (geup zvanjima) na jedan kreativan i zabavan način.

Istovremeno, namjera nam je da djeca, ukoliko po pohađanju naše Taekwondo Školice ne žele da nastave da se bave taekwondo-om, razvojem navedenih sposobnosti imaju dobru “podlogu” da se kasnije mogu uključiti i u druge sportske aktivnosti koje ih u tom trenutku mogu više zanimati.

Taekwondo školicom Kluba namjeravamo da putem specifičnih vježbi prilagođenih njima, djeca se prije svega pravilno psihofizički razvijaju, uz istovremeno razvijanje socijalnih vještina.
Vizija Kluba je da kasnije djeca ne budu samo uspješni sportisti koji će ostvarivati dobre rezultate, shodno svojim mogućnostima, u sportskom dijelu taekwondo-a (sportskoj borbi i izvođenju formi), već i poznavaoci kompletne borilačke vještine taekwondo, ali i uzorni, uspješni i samim tim korisni članovi/ce društva. Drugim rečima, naša želja je da budu pravi nosioci crnih pojaseva, odnosno majstorskih zvanja.
Ideja o kreiranju taekwondo školice je postojala od samog osnivanja Kluba, ali je sa njenom realizacijom započeto u novembru 2016, 7 godina po osnivanju Kluba, kada se i stvorila mogućnost da bude i realizovana u svom punom kapacitetu.

Namijenjena je djeci uzrasta 4-6 godina. Djeca ovog uzrasta, ostaju u taekwondo školici sve dok ne napune 7.godina, odnosno dok po godištu ne steknu uslov da budu raspoređeni u pionirsku grupu kluba.

Taekwondo Školica Kluba je počela sa radom u oktobru 2016.godine.

Treninzi se održavaju u Sali OŠ Savo Pejanović i to utorkom i petkom u terminu 18-19h.

Taekwondo Školicu vodi trenerski tim kluba.

Fotografije sa taekwondo školice kluba možete pogledati na facebook stranici Kluba, Taekwondo Klub AKADEMAC, kojoj možete pristupiti putem datog link-a ili plakata u prilogu ovog post-a.

Pored toga, uporedo sa Tekwondo Školicom organizovali smo taekwondo treninge i za roditelje.
Zašto bi roditelji morali sjedeti i samo posmatrali svoju djecu dok vježbaju kada i oni mogu vježbati?

Tako smo kreirali grupu Rekreativci/ke, gdje po prilagođenom programu, nezavisno od njihove djece, sa njima radi trener/ica iz trenerskog tima Kluba. Isto tako, ukoliko roditelji iskažu želju da kasnije i polažu za zvanja (pojaseve) to im je svakako omogućeno.

 

O svim grupama i terminima u klubu možete saznati više ukoliko posjetite stranicu grupe i raspored treninga.

 

Vaš Taekwondo Klub AKADEMAC

Share on Facebook
This entry was posted in klupska dešavanja. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *