Taekwondo časovi u osnovnim školama u Podgorici – septembar i oktobar 2019

U toku septembra i početkom oktobra smo, sada već tradicionalno, održali  taekwondo časove učenicima/cama Osnovnih Škola u Podgorici.

Naši časovi su interaktivni, uz učešće djece, njihovih nastavnika/ca i stručnih službi Osnovnih Škola, a usmjereni su na promociju i edukaciju o borilačkoj vještini Taekwondo, kao i rada Akademca sa djecom.

Prva Osnovna Škola koju smo u toku naše promocije obišli je OŠ “Štampar Makarije” gdje smo najprije održali 2 taekwondo časa II. razredu u srijedu 25.septembra, a zatim u ponedjeljak 30.septembra 2 taekwondo časa III. razredu.
Drago nam je da su časovi koje smo održali u srijedu 25.septembra bili u sklopu Evropske nedjelje sporta koja se obeležava u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici u toku poslijednje nedjelje septembra, čime smo na najlijepši mogući način promovisali bavljenje taekwondo-om kod djece školskog uzrasta.
Posebno nam je drago da je Glavnom Treneru Akademca, Zoranu Nediću (crni pojas 4.DAN) u održavanju časova asistirala Pomoćnica Direktorice Jadranka Gavranović, koja i sama trenira u Akademcu u njegovoj Rekreativnoj grupi, na čemu joj i ovom prilikom zahvaljujemo.
Takođe nam je drago da su djeca sa neskrivenim zadovoljstvom vježbali sa nama, i da je i jedna od nastavnica aktivno vježbala.

Naredna Osnovna Škola u kojoj smo održali taekwondo časove je bila OŠ “Savo Pejanović” u kojoj smo održali po 1 čas II. i III. razredu u srijedu 2.oktobra.
Taekwondo časove je održao Glavni Trener Akademca, Zoranu Nediću (crni pojas 4.DAN).
Drago nam je u održavanju časa III. razredu svoje poznavanje taekwondo-a pokazao vršnjacima član Akademčeve grupe mlađih pionira (uzrast 7-9.godina) i već sada uspješan takmičar našeg kluba Danilo Vujošević.
Moramo naglasiti da u sali ove osnovne škole Akademac već desetu godinu za redom održava redovne treninge i da smo jako zadovoljini ostvarenom saradnjom.

I na kraju, treća škola u kojoj smo držali taekwondo časove, u kojoj smo sa našom tradicicijom promocije taekwondo-a u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici i započeli 2017.godine, je OŠ “21.maj”.
U ovoj osnovnoj školi smo u utorak 8.oktobra održali taekwondo čas II.razredu.
Taekwondo čas su održali Glavni Trener Akademca, Zoran Nedić (crni pojas 4.DAN) i Pomoćnica Trenera Milena Šćepanović (crni pojas 1.DAN) koja je istovremeno i uspješna juniorska takmičarka Akademca u tehničkoj sportskoj disciplini taekwondo-a, Izvođenje formi (poomsae). Milena je bivša učenica ove škole i reprezentativka Crne Gore koja je na nedavno održanom 21.Balkanskom Prvenstvu u taekwondo-u donijela Crnoj Gori zlatnu medalju.
Drago nam je da su u održavanju časa svoje poznavanje taekwondo-a vršnjacima pokazali član/ice Akademčeve grupe mlađih pionira (uzrast 7-9.godina) Rajan Arifović, Nur Mahmutović i Dalija Kožar.

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu nastavnom osoblju, stručnim službama i upravama škola u kojima smo održali taekwondo časove.

Iznad svega zahvaljujemo se djeci na aktivnom učešću.

 

Sportski pozdrav,

Vaš AKADEMAC

Share on Facebook
This entry was posted in edukacija, klupska dešavanja. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *