Pripreme za Kukikiwon seminar – januar 2020

U toku januara, u periodu 13.01 do 31.o1, Akademac je organizovao pripremne treninge za Kukkiwon seminar i polaganje za majstorska POOM i DAN zvanja (crveno-crne za mlađe i od 15.godina i crne pojaseve za starije od 15.godina) koji je trebao biti održan za vikend 1. i 2.februara u Ulcinju ispred Velikog majstora, gospodina KIM YONG KI, nosioca Majstorskog zvanja 8. DAN Kukkiwon i savetodavnog člana Kukkiwona.

Zbog promjena pravila Kukkiwona, koja su stupila na snagu od 01.01.2020.godine, TKDSCG je morao odložiti seminar i polaganje za drugi termin.

U svakom slučaju, pripreme su nam dobro došle za uvertiru u nastavak sezone i redovne treninge Akademca započete u ponedjeljak 27.01, ali i kao dobro sagledavanje stanja u pogledu poznavanja i vladanja borilačkom vještinom kandidata Kluba.

Pripreme je vodio Glavni trener Akademca Zoran Nedić, crni pojas 4.DAN, koji je ujedno i član Komisije za DAN, POOM i Geup zvanja TKDSCG-a, po programu za majstorska zvanja Kukkiwon-a.

Na treninzima su uzeli učešće ne samo kandidati Akademca već i našeg bratskog kluba Montenegro Stars. Akademac u svojim redovima za sada ima 4 nosioca crnih pojaseva i 7 kandidata/ki za majstorska zvanja i nadamo se da će nakon kukkiwon seminara, kada bude održan, u svojim redovima imati 11 nosioca crnih pojaseva. Među njima je i Glavni trener Akademca Zoran Nedić koji se priprema za polaganje za crni pojas 5.DAN i nadamo se da, ukoliko uspješno položi za to zvanje, biti drugi nosioc crnog pojasa tog nivoa u Crnoj Gori, a prvi u Podgorici.

Time je kukkiwon seminara kada bude održan od velikog značaja kako za naš klub, tako i za razvoj borilačke vještine u glavnom gradu ali i Crnoj Gori uopšte.

 

Vaš AKADEMAC

Share on Facebook
This entry was posted in klupska dešavanja. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *