Preporučujemo knjigu – Psihološke osnove treniranja mladih sportista

Vrlo zanimljiva, stručno obrađena tematika psihološkog dijela rada sa mladim sportistima.

Knjiga je najviše fokusirana na rad sa mladim sportistima u kolektivnim sportistima ali su određeni njeni djelovi vrlo lako primjenljivi i na treniranje jedne borilačke vještine kao što je taekwondo.
Posebno, kada su u pitanju treninzi njenog sportskog dijela koji čine dvije sportske discipline sportska/olimpijska borba (kyorugi) i tehnička disciplina izvođenja formi (poomsae).

Trenerski posao je dosta zahtjevan posebno imajući u vidu da se zasniva na radu sa ljudima, prvenstveno mladima.
Zbog toga je neophodna konstantna edukacija trenerskog kadra.

Ono što je najviše zanimljivo u vezi ove knjige je da su u njoj unijeta iskustva i način rada nekih od najvećih, i najuspješnijih, sportskih stručnjaka u kolektivnim sportovima Jugoslavije i Srbije.

Priručnik je objavljen 2011.godine u Srbiji pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije i svima zainteresovanima je dostupan na site-u Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
Autori su stručnjaci u oblasti sporta i psihologije, Ljubica Bačanac, sportska psihološkinja, Nebojša Petrović, socijalni psiholog i Nenad Manojlović, proslavljeni vaterpolo trener.

Ovo je druga knjiga istih autora koju preporučujemo, prije svega trenerskom timu Akademca, a naravno i ostalim trenerima koji bi željeli unaprediti svoje znanje u ovoj oblasti.

Glavni Trener TK “Akademac”
Zoran Nedic, crni pojas 4.DAN

Share on Facebook
This entry was posted in knjige. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *