Polaganje za učeničke pojaseve Akademca – Decembar 2019

U subotu, 21.decembra , održano je II.redovno (zimsko) polaganje u 2019.godini za učeničke pojaseve (geup zvanja).

Polaganje je obuhvatalo Program po standardima WT-a,ETU-a i TKDSCG-a, i to:
a) Gibon Dongjak (osnovna tehnika) – stavovi, blokovi, ručni i nožni udarci;
b) Kyorugi (sparing/borenje) – il soo sik, sportska/olimpijska borba;
c) Poomsea (forma);
d) Hoo sin sool (samoodbrana);
e) kyopke (test snage);
f) poznavanje Koreanskog jezika i kulture, taekwondo izrazi i teorija.

Na polaganje je izašlo 62, od prijavljenih 64 kandidata/kinja koji su pokazali zavidno poznavanje taekwondo-a, praktično i teorijsko, shodno pojasu za koji su polagali i svi su uspješno položili za naredni pojas od onog koji posjeduju. Čestitamo im na tome :)

Gosti Polaganja su bili Predsjednik TKDSCG gdin David Perčobić i Generalni Sekretar TKDSCG gdin Radomir Nastić, što nam čini posebno zadovoljstvo i na čemu im se zahvaljujemo od srca.

Zahvaljujemo se i trenerskom timu kluba, Glavnom treneru i članu Komisije za DAN/POOM i Geup zvanja TKDSCG Zoranu Nediću (4.DAN) i Pomoćnim trenerima/cama Sari Arifović (1.DAN), Mileni Scepanović (1.DAN), Suzani Begović (1.geup), Kristijanu Trajčeskom (1.geup), Sari Dragojević (1.geup), Sofiji Musić (2.geup) i Savi Bulatoviću (3.geup) na besprekornom odvijanju polaganja.
Veliku zahvalnost dugujemo i višim pojasevima Kluba na učešću u već tradicionalnoj demostraciji prije svakog polaganja, Nemanji Jočiću (1.geup), Relji Vuković (1.geup), Mariji Aranđelović (1.geup) i Emi Đekić (2.geup), koje takođe polako uključujemo u trenažni proces Akademca kao naše buduće trenere/ice.
Zahvaljujući svima njima, polaganje je prošlo u najboljoj atmosferi i organizaciji.

Polaganju je prethodila trenersko-majstorska demonstracije koju je izveo trenerski tim i majstorski i viši pojasevi kluba. Demonstracija je namijenjena članovima/cama Kluba i njihovim roditeljima a u prvom redu najmlađim članovima/cama kao afirmacija da se sa još više elana bave vještinom koju volimo :)

U toku polaganja Gl.Trener Kluba, Zoran Nedić, crni pojas 4.DAN, dodjelilo je klupske diploma/zahvalnica najvišim pojasevima kluba za rad i zalaganje, kao i prigodne poklon knjige trenerskom timu.

Klupske Diplome Mali Tigrić našim najmlađima, odnosno djeci iz 3 uzrastne grupe Kluba (Taekwondo Školica, Mlađi/e i Stariji/e Pioniri/ke), namjenjena djeci koja ne mogu izaći na polaganje jer ne posjeduju još uvijek potrebno znanje potrebne po Standardu znanja za određeni pojas, na ovom polaganju je dobilo troje naših najmlađih članova/ca.

Istovremeno smo iskoristili priliku i za jednu zajedničku klupsku fotografiju na kraju sezone 2019 :)

Slijedeće, redovno (ljetnje) polaganje za učeničke pojaseve, je predviđeno za početak juna 2020.godine.

Pored članova/ice kluba, polaganju su prisustvovali i roditelji članova/ica kluba, i prijatelji našeg kluba što je od velikog značaja za same kandidate/kinje koji su polagali.
Posebno nam je drago što je klub, u skladu sa svojim planovima, nastavio sa omasovljenjem članstva, što je jedno od pokazatelja dobrog rada u klubu.

Nadamo se da će ostali članovi/ce kluba koji nijesu polagali pristupiti već na slijedećem.

Veliku zahvalnost dugujemo i Miodragu Vujkoviću, tati naših Darije i Davida, kao i OŠ “Savo Pejanović” na izlaženju u susret u pogledu termina održavanja polaganja.

Fotografije sa polaganja možete pogledati na našoj facebook stranici, kojoj možete pristupiti putem linka Taekwondo Klub Akademac ili fotografije u prilogu post-a.

Vaš AKADEMAC

Share on Facebook
This entry was posted in klupska dešavanja. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *