trenerski tim i crni pojasevi Kluba

Trenerski tim i crni pojasevi kluba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoran Nedić, Glavni Trener

Nosilac je internacionalnog Crnog pojasa 4.DAN (kukkiwon).

Rođen je 17.08.1974.godine u Kruševcu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Tokom srednjoškolskih dana trenirao je vaterpolo u VPK “Rasina” iz Kruševca.

Taekwondo je počeo vježbati 1995.godine u toku studija, u Beogradu u Taekwondo Klubu „Kalemegdan“, kod trenera Dragana Petrovića (Crni Pojas 3.DAN, kukkiwon), jednog od rodonačelnika taekwondo-a u Srbiji. Njegov učenik je bio i Dragan Jović Gale, najbolji trener Srbije i Svijeta za 2017.godinu u sportskoj/olimpijskoj borbi (kyorugi) i trener osvajačica Olimpijskih medalja za Srbiju, Milice Mandić (London, 2012) i Tijane Bogdanović (Rio De Žeinero, 2016).
Sa željom da uči i od drugih, u Taekwondo Klub „Beograd“, kod trenera Ljubiše Rakića (Crni Pojas 5.DAN, kukkiwon), prelazi 1998.godine. Ljubiša Rakić je trenutno najbolji trener Srbije u izvođenju formi (poomsae), drugoj sportskoj disciplini Taekwondo-a. Rakić je trener Branislava Kuruce, prvog osvajača medalje na Svetskom Prvenstvu u izvođenju formi za Srbiju (Lima, 2016).
Sa privremenim prestankom rada Taekwondo Kluba “Beograd” (2000.godine), vođen željom da i dalje vježba i izučava taekwondo, prelazi u Taekwondo Klub „Zemun“ (Zemun) kod trenera Cvjetka Stefanovića (Crni Pojas 4.DAN, kukkiwon i Crni Pojas 2.DAN u hapkido-u), gdje je u periodu 2002/04.godina bio trener mlađim kategorijama.

U Crnoj Gori je od 2004.godine gdje je iste godine nastavio vježbati taekwondo u Taekwondo Klubu „Budućnost“ (Podgorica), kod trenera Ilije Šćekića (Crni Pojas 6.DAN-GTF/DTU) i to kao trener mlađim kategorijama (2004-2008), da bi u jednom periodu (2008) vršio i funkciju glavnog trenera. Takođe, u Taekwondo Klubu „Merkur“ (Podgorica) vršio je uporedo i funkciju glavnog trenera (2004-2008).

Taekwondo Klub “Akademac” je osnovao 2009.godine sa željom da svoju viziju borilačke vještine taekwondo prenese i drugima, tako da se u Klubu, za sada jedinom u Podgorici, ravnopravno vježbaju svi elementi koji čine borilačku vještinu taekwondo uz njen sportski dio (sportska/olimpijska borba, kyorugi, i izvođenje formi, poomsae). Od samog osnivanja TK “Akademac”, sa članovima/cama kluba učestvuje na takmičenjima u Crnoj Gori i inostranstvu (link: sportski rezultati kluba).

Bio je Prvak Crne Gore, za 2011.godinu, u izvođenju formi (poomsea) u A (majstorskoj) klasi, kategoriji seniori 2 (uzrast 30 do 40 godina).

Uz zvanje majstora taekwondo-a posjeduje i trenerke licence, međunarodne GOL (WT) WTE licencu i nacionalnu licencu A klase (TKDSCG).

U Taekwondo Klubu „Akademac“ obavlja funkcije:
•   Predsjednika Kluba,
•   Glavnog trenera.

U TKDSCG-u je do sada obavljao (i obavlja) slijedeće funkcije:
•  jun 2014 – decembar 2015 – član Upravnog Odbora TKDSCG-a;
• decembar 2015 – decembar 2017 – obavljao je funkcije:
– član Komisije za zvanja, DAN/POOM i geup i licenciranja,
– član Sudijske Komisije u formama (poomsea),
– član Trenerskog tima Reprezentacije Crne Gore u formama (poomsea);
• decembar 2017 – januar 2020 – obavljao je funkcije:
– član Trenerske Komisije TKDSCG.
– član Trenerskog tima Reprezentacije Crne Gore u formama (poomsea).
• januar 2020 – do danas obavlja funkcije:
– član Komisije za zvanja, DAN/POOM i geup i licenciranja,
– Selektor Reprezentacije Crne Gore u formama (poomsea).

Naš Glavni trener Zoran Nedić je od kraja 2017.godine i zvanični predstavnik Crne Gore u Evropskoj Hapkido Federaciji (EHU)

Saobraćajni fakultet u Beogradu (Univerzitet u Beogradu), završio je 2002.godine  i stekao zvanje diplomiranog saobraćajnog inženjera-smjer PTT saobraćaj (Master of Science in traffic and transport for PTT traffic).
Magistarske studije na Ekonomskom fakultetu u Podgorici (Univerzitet Crne Gore) završio je 2007.godine i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka-smjer organizacijski menadžment (Master of Science in economy for organisation management).
Objavio je više stručnih članaka iz oblasti poštanskog saobraćaja, organizacijskog i projektnog menadžmenta,  u stručnim časopisima u Crnoj Gori i inostranstvu.
Sa autorskim radovima učestvovao na stručnim Simpozijumima u Crnoj Gori i inostranstvu (INFOFEST, YUPMA, POSTEL).
Od strane Centra za stručno obrazovanje Crne Gore bio je angažovan kao koautor novog obrazovnog profila za Poštansko-logističke tehničare (IV stepen), koji je u primjeni od  školske godine 2009/2010.
Bogato radno iskustvo u prosvjeti, 7 godina (2004-2010) kao Profesora stručne grupe predmeta (ptt saobraćaj) u JUSSŠ “Ivan Uskoković” (Podgorica)  i 5 godina (2005-2009) kao Profesora Informatike u Privatnoj Gimnaziji “Luča” mu predstavlja veliko iskustvo u pedagoškom radu sa mladima kao treneru/učitelju u Taekwondo Klubu “Akademac”, u kojem je najveći dio članstva upravo iz populacije mladih.
Od 2014.godine je Sudski vještak za poštanski saobraćaj i telekomunikacije.
Trenutno je zaposlen u Pošti Crne Gore u Podgorici u kojoj je obavljao više različitih poslova, kako projektnih, tako i menadžerskih.
Djetaljniji profesionalni profil se nalazi na poslovnoj mreži Linked in – Zoran Nedić poslovni profil

Otac je sedmogodišnjeg Ognjena koji trenira u grupi mlađih pionira/ki Akademca i suprug Itane koja takođe trenira u našem klubu u Rekreativnoj grupi.

Zoran Nedic black belt Kukkiwon certificat
medjunarodna trenerska GOL WT licenca Zoran Nedic
WTE-Coach-Licence-Certificate
Nacionalna trenerska licenca A klase TKDSCG Zoran Nedic

vrh strane

Sara Arifović, Pomoćna Trenerica

Nosilac je internacionalnog Crnog pojasa 1.DAN (kukkiwon).

Rođena je u Podgorici 2003.godine.
Taekwondo je započela trenirati 2011.god. u našem klubu sa nepunih 8.godina. Sara je za internacionalno majstorsko zvanje položila u aprilu 2016.godine kod V.Majstora Kwang Bae Lee-a (crni pojas, 9.DAN).
Uz zvanje majstora taekwondo-a posjeduje i B trenersku licencu izdatu od strane nacionalnog saveza (TKDSCG).

Sara je juniorska reprezentativka Crne Gore u izvođenju formi (poomsae).
Već od Kupa Crne Gore (oktobar 2011.godine) je započela da se takmiči i to u obe sportske discipline, i u izvođenju formi (poomsae) i u sportskoj borbi (kyorugi), i konstantno je bila u vrhu u svojoj uzrastnoj, težinskoj i kategoriji u pogledu pojaseva. Od kraja 2015.godine se opredelila samo za takmičenja u izvođenju formi i već u drugoj polovini 2016.godine je postala reprezentativka Crne Gore u najjačoj kadetskoj master kategoriji (kategorija crnih pojaseva).

Od 2018.godine je pomoćna trenerica Kluba sa direktnim zaduženjima pomoći glavnom treneru u radu sa mlađim selekcijama Kluba.

Od strane TKDSCG-a je do sada dva puta  birana za najbolju takmičarku Crne Gore u tehničkoj disciplini izvođenja formi (poomsae) i to:

  • najbolja kadetkinja Crne Gore za 2016.godinu,
  • najbolja juniorka Crne Gore za 2018.godinu.

U 2019.godini je Viceprvakinja Crne Gore u svojoj uzrastnoj kategoriji i Prvakinja Balkana u kategoriji tim sa našom Milenom Šćepanović.

Učenica je Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice. Završila je kao odlična učenica (nosilac Luče) OŠ “21.Maj” i Muzičku Školu “Vaso Pavić” u Podgorici (smjer klavir). Dugo se bavila i sportskim plesom u Plesnoj Školi “Beauty”, ali je ljubav prema taekwondo-u, i sve veće obaveze kao reprezentativke, prevagnula na stranu taekwondo-a.

Uz Saru u Akademcu, takođe u juniorskoj grupi, trenira i njen ne manje uspješan brat Dino i mlađi brat Rajan u grupi mlađih pionira/ki.

Sara Arifovic black belt Kukkiwon certificat
medjunarodna takmicarska GAL WT licenca Sara Arifovic

vrh strane

Milena Šćepanović, Pomoćna Trenerica

Nosilac je internacionalnog Crnog pojasa 1.DAN (kukkiwon).

Rođena je u Podgorici 2003.godine.
Taekwondo je započela trenirati 2011.god. u našem klubu sa nepunih 8.godina. Milena je, kao i Sara za internacionalno majstorsko zvanje položila u aprilu 2016.godine kod V.Majstora Kwang Bae Lee-a (crni pojas, 9.DAN).
Uz zvanje majstora taekwondo-a posjeduje i B trenersku licencu izdatu od strane nacionalnog saveza (TKDSCG).
Milena je juniorska reprezentativka Crne Gore u izvođenju formi (poomsae).
Već od Kupa Crne Gore (oktobar 2011.godine) je započela da se takmiči i to u obije sportske discipline, u izvođenju formi (poomsae) i u sportskoj borbi (kyorugi), i konstantno je bila u vrhu u svojoj uzrastnoj, težinskoj i kategoriji u pogledu pojaseva.

Od kraja 2015.godine se opredelila za takmičenja samo u izvođenju formi (poomsae) i već u drugoj polovini 2016.godine je postala reprezentativka Crne Gore u najjačoj kadetskoj master kategoriji (kategorija crnih pojaseva). U 2019.godini je Prvakinja Crne Gore u svojoj uzrastnoj kategoriji i Prvakinja Balkana u kategoriji tim sa našom Sarom Arifović.

Od 2018.godine je pomoćna trenerica Kluba sa direktnim zaduženjima pomoći glavnom treneru u radu sa mlađim selekcijama Kluba.

Učenica je JU SSŠ “Sergije Stanić” iz Podgorice.

Milena Scepanovic black belt Kukkiwon certificat
medjunarodna takmicarska GAL WT licenca Milena Scepanovic

vrh strane

Dino Arifović

nosilac je internacionalnog Crnog pojasa 1.DAN (kukkiwon).

Rođen je u Podgorici 2004.godine.

Taekwondo je započeo trenirati 2011.god. u našem klubu sa nepunih 7.godina.

Za internacionalno majstorsko zvanje polaže, kao i Milena i Sara, u aprilu 2016.godine kod V.Majstora Kwang Bae Lee-a (crni pojas, 9.DAN).

Već od Kupa Crne Gore (oktobar 2011.godine) je započeo da se takmiči i to u obije sportske discipline, i u formama i u borbama, i konstantno je bio u vrhu u svojoj uzrastnoj kategoriji.

Od 2015.godine se opredelio za takmičenja samo u borbama i već u drugoj polovini 2016.godine je postao reprezentativac Crne Gore u kadetskoj kategoriji (-57kg). Za reprezentaciju je nastupio već u Septembru 2016.godine na Balkanskom Šampionatu koje je održano u Dupnici (Bugarska) gdje je na žalost zaustavljen u 1/4.finalu.

Dvije godine za redom, 2017. i 2018. je Prvak Crne Gore u apsolutnoj težinskoj kategoriji za kadete (+65kg).

Odličan je učenik OŠ “21.Maj” u Podgorici. Uporedo sa taekwondo-om trenira i košarku u KK”BKM”.

Od 2016.godine je član reprezentacije Crne Gore u košarci u kategoriji pionira gdje je na poziciji playmaker-a član prve postave.

Na osnovu svojih rezultata u 2018.godini, od strane TKDSCG-a je izabiran za najboljeg kadeta Crne Gore u sportskoj/olimpijskoj borbi (kyorugi) za 2018.godinu. U 2019.godini je Prvak Crne Gore u svojoj težinskoj kategoriji i osvajač dvije bronzane medalje na G-1 turnirima (Bosnia & Herzegovina Open i Galeb Trophy-Serbia Open).

Uz Dina u Akademcu takođe u juniorskoj grupi trenira i njegova ne manje uspješna sestra Sara i mlađi brat Rajan u grupi mlađih pionira/ki.

Dino Arifovic black belt kukkiwon certificat
medjunarodna takmicarska GAL WT licenca Dino Arifovic

vrh strane

Ana Čađenović

ana cadjenovic

Nosilac je internacionalnog Crnog pojasa 1.DAN (kukkiwon).

Rođena je u Podgorici 1991.godine.

U taekwondo-u je od septembra 2010.god. kada je započela sa treniranjem u TK „Akademac“. Ana je prva članica kluba koja je kroz klupsku taekwondo školu stekla vještine i znanje da položi za crni pojas pred međunarodnom Kukkiwon Komisijom (jul 2014.god.).

Kao takmičarka je  2013.godine osvojila 1.mjesto (zlatna medalja) na Prvenstvu Crne Gore u formama (poomsea) i 2014.godine 2.mjesto (srebrnu medalju) na Prvenstvu Crne Gore u sportskoj borbi (kyorugi) u kategoriji -62kg.

U periodu od 2015.god. do 2018.god. je bila Pomoćna trenerica kluba sa direktnim zaduženjima asistencije glavnom treneru u radu sa starijim selekcijama Kluba i rekreativcima.

Po obrazovanju je Diplomirani inženjer elektrotehnike. Elektrotehnički Fakultet u Podgorici (Univerzitet Crne Gore) završila je 2016.godine.
Zaposlena je u software-skoj kompaniji u Podgorici specijaliziranoj za izradu web site-ova.

vrh strane

Ana Marija Milojković

Nosilac je internacionalnog Crnog pojasa 1.DAN u obije verzije taekwondo-a, u ITF i u WT (kukkiwon).

Rođena je u Ohridu (Makedonija) 1993.godine.

Taekwondo je počela trenirati u Ohridu 2006.godine u Taekwondo Klubu (TK) Hwarang Fist, ITF verzije taekwondo-a, kod trenera Josifovski Aco (crni pojas 4.DAN, ITF). Za internacionalni crni pojas u ITF verziji taekwondo-a položila je 2009.godine kod V.Majstora iz Bugarske, Rosen Nikolova (crni pojas 7.DAN, ITF).

Na početku 2010.godine se preselila sa porodicom u Crnu Goru gdje samostalno vježba do 2013.godine kada započinje sa treniranjem u Taekwondo Klubu (TK) Budućnost. U TK Budućnost započinje sa vježbanjem u WT verziji taekwondo-a i zbog velike sličnosti između ITF i WT verzije taekwondo-a već nakon dvije godine od početka treninga u TK Budućnost, 2015.godine polaže kod V.Majstora Kwang Bae Lee-a (crni pojas 9.DAN) za internacionalno zvanje crni pojas 1.DAN (kukkiwon). U Akademcu je trenirala od oktobra 2016.godine do kraja marta 2019.godine.

Ana Marija se aktivno takmičila u obe verzije taekwondo-a, ITF i WT, i to u obe sportske discipline, borbama (kyorugi) i formama (poomsae), i od 2016.godine se oprijedelila za takmičenje u izvođenju formi (poomsae).

Od 2016.god. do 2018.god. je bila pomoćna trenerica kluba sa direktnim zaduženjima asistencije glavnom treneru u radu sa mlađim selekcijama kluba (predškolcima/kama i pionirima/kama), i taekwondo školice, kasnije seniorskih kategorija kluba i rekreativcima.

Ana Marija je studentica Medicinskog Fakulteta u Podgorici (Univerzitet Crne Gore).

Ana Marija Trajčeska Black Belt DAN certificate

vrh strane

Share on Facebook