grupe i raspored treninga

TAEKWONDO ŠKOLICA pohađaju je djeca uzrasta 4-6 godina.
Sa TAEKWONDO ŠKOLICOM smo, kao prvi Klub u Crnoj Gori započeli u oktobru 2016.godine i više o TAEKWONDO ŠKOLICI Kluba možete saznati ukoliko posjetite naš stranicu posvećenu njoj (link na početku teksta)
termini i dani: UTORAK i PETAK – 18-19h

PIONIRI/KE – djeca uzrasta 7-11 godina
Grupu PIONIRI/KE čine podgrupe:
MLAĐI/E PIONIRI/KE (uzrast 7-8 godina) i
STARIJI/E PIONIRI/KE (uzrast 9-11 godina).
Svaka od navedenih podgrupa ima svoj program u skladu sa psihofizičkim karakteristikama djece.
termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 18-19h

KADETI/KINJE – djeca uzrasta 12-14 godina.
termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 19-20h

JUNIORI/KE – mladi uzrasta 15-17 godina.
termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 19-20h

SENIORI/KE – punoljetne osobe uzrasta 18 godina i iznad.
termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 19-20h

REKREATIVCI/KE – RODITELJI – Zbog interesovanja roditelja, kreirali smo je u februaru 2017.godine i u početku su je činile mame i tate naših članova/ca.
Uz taekwondo školicu i ovo je bio jedan novitet u našem radu koji smo prvi započeli u Crnoj Gori, ne samo u oblasti taekwondo-a već i u odnosu na sve druge klubove koji se bave borilačkim vještinama u Crnoj Gori.
Zašto roditelji da samo sjede i gledaju svoje dijete dok vježba, kada nam se mogu pridružiti. Grupa vježba sa trenerom/icom kluba svoj program, koji je poseban u odnosu na program djeteta koje je u svojoj uzrastnoj kategoriji i sa svojim trenerom/icom. Roditelji koji dovedu svoju djecu na trening, ukoliko su zainteresovani, mogu vježbati uz njih.
Vremenom je grupa prerasla iz Roditeljske u Rekreativnu jer su njeni članovi/ce i osobe koje nijesu roditelji.
termini i dani: PONEDELJAK, UTORAK i ČETVRTAK – 18-19h

Sekundarne (ad-hock) grupe kreiraju se u klubu po potrebi i to su:

POČETNIČKA – svi/e početnici/e uzrasta iznad 11 godina (za koji već postoji TAEKWONDO ŠKOLICA), koji započnu sa treniranjem u našem klubu, prolaze kroz ovu grupu u kojoj ovladavaju bazičnim tehnikama i predstavlja period prilagođavanja treniranju borilačke vještine taekwondo. Period rada sa ovom grupom je 1-3 mjeseca , i direktno zavisi od napredovanja samog početnika/ce, nakon kojeg se raspoređuje u svoju uzrastnu grupu (ovo se ne odnosi na roditelje iz grupe REKREATIVCI/KE, koji možda ne žele da vježbaju nešto više od taekwondo-a koji im pružamo);

NAPREDNA – predviđena je za članove/ce kluba sa višim učeničkim (3.geup i iznad) i majstorskim pojasevima (crni pojasevi). Imaju svoj napredni program u svim oblastima borilačke vještine;

TAKMIČARSKA – za članove/ce svih uzrasta (ad-hock grupa koja se formira u zavisnosti od sportskog takmičenja za koji je formirana).

U skladu sa svojim mogućnostima, kao i potrebama određenih projekata, trenersko/učiteljski tim Taekwondo Kluba  „Akademac“ je spreman da organizuje ad-hock grupe koje bi podučavao borilačkoj vještini taekwondo, cjelokupnoj ili pojedinim njenim elementima (grupa zainteresovana za osnovni kurs iz taekwondo-a,  grupa za žensku samoodbranu i sl.).

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *