18.Balkansko Prvenstvo, Dupnice, Bugarska sep.2016

Sep 26, 2016 | takmičenja

Na upravo održanom Balkanskom Prvenstvu (24-25.09.2016, Dupnice, Bugarska), 18. po redu, ostvaren je dobar rezultat. Kako reprezentativni, tako i iz ugla našeg kluba i naših reprezentativaca/ki, klupski.

20160925_114113Za Crnu Goru je nastupilo 14 reprezentativaca/ki, 12 u borbama (kyorugi) i 2 u izvođenju formi (pomsae).
Osvojeno je 8 medalja u borbama (2 zlata, 1 srebro i 5 bronzanih) i dodeljena je 1 plaketa jednom kadetu kao mladoj nadi.
U formama, na žalost nisu osvojena odličja.

Možda je moglo i bolje, ali s obzirom na konkurenciju , (preko 600 takmičara/ki u borbama i 150 u formama) i ovo je izuzetan uspjeh.

U pogledu rezultata našeg kluba, na Prvenstvu je nastupilo dvoje reprezentativaca/ki iz našeg kluba, i to u selekciji kadeta/ki i to 1 u borbama i 1 u formama. Dino je u borbama zaustavljen u 1/4.finalu od izuzetno dobrog Bugarskog takmičara, dok je Sara u formama završila takmičenje na 9.mjestu.

Primarni ciljevi kluba su ostvareni samim njihovim nastupom za reprezentaciju i učešćem na jednom takmičenju ovog nivoa. Samim tim, Klub je zadovoljan njihovim rezultatom jer je ovo prije svega, po stručnom timu kluba, bio nastup za sticanje neophodnog iskustva.
Dinu je sa 12.godina prva godina u kadetskoj konkurenciji (kadeti su uzrasta 12-14 godina).

Sari je sa 13.godina ovo prvi nastup na jednom takmičenju ovakvog nivoa u najjačoj kadetskoj kategoriji (1-3 poom) (kadeti/kinje su i u formama uzrasta 12-14 godina).

U periodu koji je pred nama slijedi nam rad na otklanjanju uočenih nedostataka kroz nastupe na narednim takmičenjima gdje će, na nekima od njih uzeti učešće i ostali/e takmičari/ke iz našeg takmičarskog tima.

Fotografije sa Prvenstva možete pogledati na facebook stranici kluba, kojoj možete pristupiti click-om na fotografiju u prilogu ovog post-a.

Uskoro ćemo na youtube kanalu kluba (TK Akademac Podgorica) objaviti i clip-ove sa Sarinim i Dinovim nastupom, kao i neke od najzanimljivijih nastupa sa Balkanskog Prvenstva.

Trenerski tim
TK Akademac